Kies je voor 100% of 98%?

Vanaf vandaag kom ik weer drie keer in de week bij jou op de mat, vertelt Mirjam me na de les via Zoom. Ik was er even tussenuit, maar na de sessie van vanochtend weet ik weer wat ik gemist en wat ik nodig heb. Door er 100% voor te gaan geef ik mezelf geen keuze, hoef ik niet meer te twijfelen van zal ik wel of zal ik niet. Het verzetten van de klok helpt, ik word wakker en ga zonder te hoeven nadenken op de mat zitten om 7:00uur. 

‘It’s easier to hold your principles 100 percent of the time than it is to hold them 98 percent of the time’  – Clayton Christensen 

Zo lees ik in het artikel dat ze me doorstuurt. Ja, denk ik. De uitspraak resoneert nog na. Ik bedank haar. Zo is het. Het leven is en wordt simpeler door te kiezen en ergens helemaal voor te gaan. Ik reflecteer waarop dit van toepassing is in mijn leven wat betreft relaties, werk en gewoontes. Welke keuzes heb ik gemaakt, welke stel ik uit of durf ik niet te maken?

Once I made a decision, I never thought about it again. – Michael Jordan

Waar ga jij 100% voor? Als je voor 98% toegewijd bent betekent het dat je er niet volledig achter staat en dat de beslissing dus nog niet is genomen. 

Iedere keer als getriggerd wordt neemt je mind het over en kun je druk zijn met het verzinnen van een excuus of uitvlucht. Deze besluiteloosheid is vermoeiend, kan je uitputten en zorgt ervoor dat je je wilskracht verliest. 

Twijfel betekent dat je continue in conflict bent met jezelf. Er ontstaat een crisis die meer en meer stress veroorzaakt. Stress werkt verlammend waardoor je je steeds kwetsbaarder voelt. Je mist bescherming, houvast en het vermogen om accuraat te reageren op situaties of je te kunnen aanpassen.

Hou het simpel zodat je gemotiveerd kan blijven. Wees realistisch in doelen te stellen die haalbaar zijn. Leg de lat wat lager als je deze keer op keer te hoog legt. Voorkom dat je het gevoel hebt te falen, hierdoor zelfvertrouwen verliest of er gewoon geen zin meer in hebt. Wees lief voor jezelf.
Blijf trouw aan jezelf. 

Mediteer
Ontwikkel je intuïtie door middel van meditatie zodat er geen twijfel is en je jezelf niet voor de gek hoeft te houden. Neem de tijd om te onderzoeken wie je echt bent, je te verbinden met je hogere zelf en daardoor te weten waar je 100% voor moet gaan, wat je doel is. 

Door meditatie heb ik geleerd volledig op mijn intuïtie te vertrouwen. Wat ik dan zie, ervaar, voel en weet, is wat het is. Voor de volle 100%. Ik overzie het grotere geheel. Kan mezelf als ik ergens tegenaan loop vragen: wat zou mijn hogere zelf doen?

En ja natuurlijk, soms ben ik verblind, som zie ik het niet en dan doe ik ook niks. Dan probeer ik daar te blijven waar ik dan ben en zeg dat ik het niet weet. Ik antwoord niet, neem nog geen beslissing. Ik slaap er nog een nachtje over, of wacht tot een nieuwe week of maand. Ik oefen geduld. 

Mediteer om dieper in jezelf te gaan, je hart te laten spreken en je derde oog te gebruiken om nog beter jouw unieke pad te zien. Meditatie vereist discipline, een herhaling. Ervaar wat het voor je doet als je iedere week een sessie meedoet, 2 of 3 keer in de week, of iedere dag. 

Je bent welkom. Bij de (online) groepslessen of als je behoefte hebt aan één op één sessies laat het me weten.

Love & light, Hannekeinfo@kundalini.amsterdam