Nazomeren

Juist in deze tijd, de tijd van de nazomer voel dat je niet ver weg kunt en hoeft te gaan. Sta stil bij waar je nu bent, waar we nu zijn. Maak bewust verbinding met de grond, de aarde die ons draagt en ons wakker schudt. Maak verbinding met de essentie van wie jij bent. Verbind je van daaruit met elkaar.

De ochtenden zijn al frisser en de zon komt later op. Ik heb meer moeite met opstaan. Voordat ik op de mat ga zitten laat ik de hond naar buiten, we rekken ons beiden uit en ik zie de dauw op de spinnenwebben die ons huis lijken te willen inpakken. Langzaam trekt de mist op en voel mijn lijf wakker worden.

We voelen nog even de zon op onze huid maar stappen ook al over paddestoelen heen. Een nieuw seizoen waarbij je op een andere manier voor jezelf moet gaan zorgen. Wat kun je oogsten? Erken je waar je in gevoed wil worden, waar je je in wilt verdiepen? Wat ontloop je, ontken je, wat wil je het liefst verdringen, wat is moeilijk te verteren? Wat moet anders, wat moet je laten gaan?

Nazomer is de tijd waarbij we ons in de lessen bewuster richten op de spijsvertering. We leven in een intense tijd en hebben nog heel wat voor de boeg.
Emoties kunnen je misselijk maken of zwaar op de maag liggen. Vermijd daarom niet alleen junkfood maar ook toxic nieuws. Leer het te doseren. Ga een dag vasten of off-line. De maag is als een barrière voor ziekte, wat kun je wel of niet emotioneel verteren. 

Eet niet te zwaar, voer geen zware gesprekken tijdens het eten. Eet langzaam. Eet slechts 3/4 van je maag vol, helft met eten en een kwart met vloeistof. Eet bewust gezond zodat je lijf en je hersens ervaren wanneer het genoeg is. 

Wat krijg je voor je kiezen? Wat neem je tot je? Wat kun je laten gaan? Wat is jouw aandeel hierbij? 

Wees niet te hard of te kritisch naar jezelf en anderen, maar doe wat je moet doen. Probeer situaties of anderen niet te controleren.

Het element AARDE is het element van de NAZOMER.
AARDE staat voor geduld, stabiliteit en empathie. 

Laat deze mantra je helpen:
I AM SAFE
I AM SECURE
I EXCIST
I AM GROUNDED 

Laten we ons verbinden als een web. Voel hoe we met alles verbonden zijn.

Je bent welkom in Ouderkerk aan de Amstel voor de ONE DAY RETREAT op ZATERDAG 26 SEPTEMBER van 10:00-16:00 in Ouderkerk waarbij we ons deze maand verdiepen in het element AARDE en het 9e lichaam: de Subtle Body.

Meer info over de maandelijkse One day retreats hier.