Peace & Prosperity

We chanten in de ochtendsessie de Chotay Pad mantra Narayan voor vrede. Door de strijd in onszelf los te laten, projecteren we vrede om ons heen. 
 
In de tuin staan de eerste narcissen van dit jaar. Ze lijken gegroeid uit het niets, schitteren in de zon, geven kleur aan alles om hen heen. Ze trekken zich er niks van aan dat de rest nog winters dood en bruin is. De regen, wind of kou die nemen ze voor lief.

Ze kennen geen oordeel, geen schaamte of twijfel, geen angst. Ze kennen geen schuldgevoel ten opzichte van anderen. Weten niet of ze groter of kleiner zijn, kennen geen competitiedrang, maken zich niet druk over hoe lang ze nog te leven hebben. In heel hun aanwezigheid zeggen ze: JA.  
 
Wíj hebben ze narcissen genoemd als symbool van zelfzucht en ijdelheid. Het zo benoemen zegt meer over onszelf dan over de bloem die met haar trompet-vorm de lente aankondigt. 
 
Ik ben dankbaar dat de lente is begonnen. Onze tuin is de wereld in het klein; naast de lentebloemen wil het onkruid vruchtbare plekken innemen, achter in het weiland een slagveld van omgewaaide bomen en een brandstapel van gesnoeide takken.
 
Mogen wij feest vieren als er oorlog is? Marshmallows in het kampvuur roosteren terwijl elders honger heerst? Vakantieplannen maken in Europa terwijl anderen op de vlucht zijn?
 
Ik verplaats mezelf van de schaduw naar een zonnige plek. De zon verwarmt, voedt en ontspant me. Ik slurp de stralen op en adem. Mijn lijf voelt de JA. Hier ben ik, op dit moment, op deze plek zodat ik er kan zijn voor anderen om mij heen. 
 

Prosperity is like a rosebud. As it expresses its true nature, its fragrance attracts all. Prosperity is always present within. -Yogi Bhajan
 

We chanten voor voorspoed. The PROSPERITY meditation. Zonder angst om gretig te zijn, of zelfzuchtig. De mantra HAR (Creative Infinity) pulst door je hele lijf en resoneert om je heen. Wees onbevreesd. Wees moedig en sta op. Wees je Zelf. 
 
Durf te groeien, te bloeien en wees er daardoor voor anderen. 

Chotay Pad Mantra:

Sat Narayan Wahe Guru,
Hari Narayan Sat Nam

Sat Narayan Wahe Guru,
Hari Narayan Sat Nam

Translation:
True Sustainer, Indescribable Wisdom,
Creative Sustenainer, True Identity.


This mantra brings peace within and beyond. It draws on the aspect of God that brings nourishment and relates to the water element. It awakens the true identity of God within each of us and, with the flow of ecstasy (like the flow of water), brings us the experience of Infinity/God within us and beyond us.


Chant voor jezelf, voor iedereen van wie je houdt, en iedereen op deze planeet. 

May the long time sun
Shine upon you
All love surround you
And the pure light
Within you
Guide your way on
Guide your way on

Sat Nam
Sat Nam
Sat Nam Peace to all, light to all, love to all,

Lakshmi Narayan
Hanneke Hoitink