Volle maan

Ik huil als een wolf naar de maan. Het is een onmogelijke kriya, zo één die verschrikkelijk veel vuur, wanhoop en woede aanmaakt. Een voorwaartse plank op vingertoppen, hoe verzin je het. 
Ieder moment dat je uit de positie komt is een kans om het opnieuw te proberen, hoor ik mijn teacher zeggen. Ik vloek van binnen.

Vernietigend vuur, de vlammen slaan om zich heen door mijn lijf, een angstaanjagende kracht. Ik voel me als een Eucalyptusboom, de Australische boom die zich heeft aangepast aan bosbranden. De zaden overleven het vuur, ploppen door de warmte juist open en ontspruiten. 

Waarom wilde ik dit???

Ik duw mijn handen stevig in de grond (op vingertoppen lukt niet meer) Ik span mijn navel aan, kom omhoog, mijn lijf schudt en een oerkreet ontsnapt uit mijn keel alsof ik aan het bevallen ben. Het is de grens van het onmogelijke die ik heb bereikt. 
 

Gebruik de weerstand om iets nieuws van jezelf te ontdekken.
 

Op de mat kies ik er bewust voor om weerstand te ervaren, omdat het helpt in het dagelijks leven. Het zijn voor mij de juiste groeipijnen voor fysieke kracht, mentale en spirituele groei.

Soms kan het lastig zijn groeipijn te onderscheiden van echte pijn, want die is altijd een waarschuwing om gas terug te nemen of te stoppen.

Kundalini Yoga en meditatie vergroot je bewustzijn, stapje voor stapje. Ik neem je mee op die reis in jezelf. Je bepaalt zelf ten alle tijde de grootte van je stappen, wanneer je op adem moet komen of wanneer je verder wil.Full Moon
Onder deze Volle Supermaan lijkt alles blootgelegd te worden en is het de vraag in hoeverre je je blootgeeft. Het is een tijd van loslaten en eruit gooien. Angsten, beperkende gedachten, oude gewoontes die niet meer dienen. 

Morgen doen we de Gunpati Kriya, 31 minuten meditatie met de mantra:

Sa-Ta-Na-Ma, Ra-Ma-Da-Sa, Sa-Say-So-Hung

(Existence, Life, Transformation, Rebirth – Sun, Moon, Earth, Infinity – I am that Infinity, I belong to and contain.)

Gunpati Kriya- meditation
Gunpati is een ander woord voor Ganesh, de hindoegod die alle hindernissen wegneemt, de beschermheilige van reizigers. Hij heeft de kop van een olifant en het lijf van een ronde man die rijdt op een rat of een muis. Iets wat onmogelijk lijkt maar toch mogelijk is.

Laat deze meditatie je bevrijden van wat je dwars zit uit het verleden en heden, je dagelijkse zorgen wegnemen en een positieve toekomst creëren. Erken en herken je eigen blokkades, en maak de weg vrij!

Tot morgen, DONDERDAG 27 mei 7:00-8:00 live via Zoom, of oefen in je eigen tijd met opname op Vimeo.