Verandering

Mogen er ook mannen komen, in deze Goddess Temple? vroeg ik haar. Graag zelfs! zei ze. Buikdansen, Kundalini Yoga, het draait allemaal om hetzelfde. Laat die creatieve energie shaken, stromen, geef je er aan over, laat het gaan. Ze schudde met haar heupen en haar borsten. Het is juist goed als er meer mannen in deze studio komen. We lachten en kregen het er allebei warm van.

In september 2015 ging ik op zoek naar een oase in Amsterdam. Ik was 7 jaar weg geweest uit Nederland en zocht een plek om mijn Kundalini Yoga lessen te kunnen vervolgen. Een rustplek, een stress vrije zone, een plek met veel licht waar je je batterij kan opladen en je kan zijn wie je bent. Ik ontdekte de studio van Kaouthar Darmoni.

Harem
Het was alsof ik een andere wereld stapte, een harem. Lange gordijnen, exotische felgekleurde Tunesische doeken aan het hoge plafond. Fotobehang op de muur van de Mezquita kathedraal in Cordoba waar ik in 2004 was op mijn huwelijksreis. Warm licht. Een studio om de hoek waar ik woon, precies tussen de drukke stad en het rustige Prinseneiland. Grenzend aan het water met uitzicht op een Thaise boot, mij herinnerend aan de drie tropenjaren die ik met mijn man en kinderen daar doorbracht. Toeval bestaat niet.
Ik voelde mijn bloed stromen. Dit was dé plek. Kaouthar en ik omhelsden elkaar en ik kreeg een sleutel. Ik noemde de plek ‘Kundalini Oases’.

Delen
En nu is het april 2017 en woon ik weer bijna twee jaar in Nederland. Kundalini Yoga is sinds ik het ontdekte in Australië mijn houvast, mijn dagelijkse discipline, het zit verweven in alles wat ik doe. Het brengt mij tot de essentie, laat me ervaren wie ik werkelijk ben. Het delen van deze techniek brengt nog meer verdieping en laat me anderen optillen. Erover schrijven en lesgeven is wat ik het allerliefste doe.

“If you want to learn something, read about it. If you want to understand something, write about it. If you want to master something, teach it.”- Yogi Bhajan

Begin
In Australië begon ik met lesgeven aan een groepje Nederlandse- en Australische vriendinnen. Eerst gewoon thuis in de woonkamer als de kinderen op school zaten. Toen op het zonnedek aan het zwembad van een vriendin en als het te fris werd in de fitness ruimte. Later in diverse ‘echte’ yoga studio’s in Sydney. In Nederland begon alles weer van voren aan.

Aarde & water
Om écht te kunnen aarden, weer terug te zijn en gewend te raken in het land waar ik geboren ben, kost tijd. Ik voel dat ik de tijd hebt, niet weg wil en die tijd dus neem. Kundalini Oases is een veilige plek voor mij, voelt als een eigen nest. Ondertussen ben ik ook uitgevlogen voor lessen en workshops, naar mijn geboortestad Den Bosch, mijn studiestad Utrecht. Ook daar belandde ik in een studio aan het water, Yogapoint aan de Oudegracht. Met veel plezier stap ik op de pont naar Yogapoint Amsterdam Noord, of fiets ik langs de grachten naar Lifestyle Studio op de Groenburgwal om daar les te geven.

Delen
De komende twee jaar ben ik bezig met Level 2 van de Kundalini Yoga training. Het is weer één grote reis van ervaringen die ik in mijn lessen direct kan delen. Het bijzondere is dat de leraren die ik in Australië had deze training in Europa geven, ze zijn als het ware met mij meegereisd. Ook mijn lerares Kathryn McCusker van KMyoga uit Sydney is verhuisd naar Europa, naar Londen. Ik wil graag jullie haar les laten ervaren daarom zal zij op zondag 30 april mijn les overnemen bij Lifestyle Studio van 9:30-11:30uur. Graag aanmelden via Facebook of mail info@kundalini.amsterdam

Uitvliegen
Ik heb net weer een 40 daagse afgerond, waarin in ik 40 dagen lang voor zonsopgang dezelfde Kriya heb gedaan. Het duurt 40 dagen om een gewoonte te doorbreken. Het is een tijd van bewustwording van onder andere negatieve gewoontes die je weerhouden van groei. Als je een gewoonte kan veranderen, verandert alles om je heen. Het geeft focus en helderheid. Het maakt dat je weet wat je achter je moet laten, het maakt het pad weer vrij.
Ik wil uitvliegen, een grotere community en nodig je uit om mee te vliegen. Het veilige nest bij Tussen de Bogen, de ‘Goddess studio’ van Kaouthar ga ik verlaten. Kundalini Oases zit in mij en hopelijk ook in jou. Ik ben dankbaar voor alle mooie lessen en workshops die we met elkaar gedeeld hebben. De lessen op de vrijdagavond en woensdagochtend komen te vervallen vanaf 1 juni. Dank Kaouthar voor het vertrouwen en de support!

Nieuwe lessen
Mijn lessen & workshops bij Yogapoint in Utrecht en Amsterdam Noord op woensdagavond, donderdagochtend en zondag gaan gewoon door.

Naast mijn zondagochtend les bij Lifestyle Studio worden mijn lessen uitgebreid en zal ik daar ook vanaf 4 mei iedere donderdagavond 18:15-19:45 les gaan geven. Ik heb er zin in!

Ik hoop dat je mee blijft reizen.
Tot op de mat. Sat nam.

 

Love, light & laughter,
Lakshmi Narayan Kaur
/Hanneke Hoitink

‘Travel light, live light, spread the light, be the light’- Yogi Bhajan